Veelgestelde vragen

Misschien heb je vragen over geld verdienen met reclame of onderzoeken. Op de meest gestelde vragen kun je hieronder een antwoord vinden!

Online geld verdienen met reclame

Hoe werkt het? Hoe is het ontstaan?

Bedrijven besteden tientallen miljarden euro’s per jaar aan reclame. Denk aan tv-reclame,  reclame bij bushaltes en reclame op internet. De manier verandert waarop reclame wordt verspreid. Vroeger was het vooral offline, tegenwoordig is het steeds meer online. In 1999 is Euroclix als eerste begonnen als internet-informatiedienst (in de volksmond “spaarsite” of “spaarprogramma”). Bedrijven werden bij hen sponsor of adverteerder. Euroclix stuurde reclame van deze adverteerders via mails naar hun leden. Zo verdiende Euroclix geld, dat gedeeltelijk aan de leden betaald werd. De leden verdienden geld voor het lezen van de reclame. Nog steeds is dat de manier waarop het nu werkt. En inmiddels zijn er veel meer spaarsites bijgekomen!

Is het echt gratis?

Het kost helemaal niets om lid te zijn van spaarsites.

Hoeveel tijd kost het me?

Het lezen van de reclame mailtjes kost je hooguit 2 minuutjes per dag.

Hoe kan ik zoveel mogelijk geld verdienen?

Je kunt dus geld verdienen door reclame mails te bekijken en aan te klikken. Maar er zijn nog meer mogelijkheden! Bijvoorbeeld door mee te doen aan anonieme online onderzoeken, kun je veel extra geld verdienen. Dit kan binnen de spaarsite zelf. Ook kun je iedere dag op advertenties klikken. Elke klik levert geld op! Nog meer tips zijn te lezen op de pagina Handige tips.

Kunnen Belgen ook meedoen?

Jazeker! Bij vrijwel alle spaarsites kunnen Belgen ook geld verdienen.

Is deze manier van geld verdienen op internet betrouwbaar?

De spaarsites die in de lijst staan, zijn betrouwbaar uit eigen ervaring. Veel spaarsites zijn actief in meerdere (Europese) landen en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Alle spaarsites hebben ook een ledenservice waar je terecht kunt met vragen. De spaarsites bovenin ons overzicht hebben zelfs meer dan 100.000 leden! Misschien vind je het interessant om op social media te kijken naar ervaringen van anderen. Kijk bijvoorbeeld op de Facebookpagina van Euroclix.

Hebben de sites in het overzicht een accountscore?

Nee, spaarsites met een accountscore hebben wij geen plek gegeven in ons overzicht! Voor wie hier nog nooit van heeft gehoord: De accountscore is eigenlijk een ordinaire aankoopverplichting. Als je nooit meedoet aan een actie of een aankoop doet via die spaarsite, blijft je score onvoldoende en kun je geen geld uitbetalen op je bankrekening. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt: de leden zijn te inactief waardoor de site te weinig verdient, of de eigenaar wil er graag zelf beter van worden. Wij zijn van mening dat je nooit en nergens verplicht bent tot het doen van aankopen. Het is juist omgekeerd: de spaarsites moeten er alles aan doen om hun site zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor leden. Nogmaals: de spaarprogramma’s in onze lijst zijn veilig en hebben geen verplichtingen!

Ik wil niet lastig gevallen worden met reclame. Hoe zit dat?

De spaarsites waar jij bij aangemeld bent, sturen alleen reclame per mail. Je ontvangt dus geen reclame op andere wijzen, zoals telefoon of post. Daarom is het handig om een apart mailadres te maken. Zo blijven de reclamemails gescheiden van je privémails.

Waarom moet ik persoonlijke gegevens invullen bij mijn aanmelding?

Dit is onder andere nodig om te voorkomen dat iemand meerdere accounts aanmaakt. Er is maar één account per persoon toegestaan. Soms zelfs één per huishouden. Ook is het voor de bedrijven die de reclame versturen, belangrijk te weten wie de reclame te lezen krijgt. Een man heeft geen interesse in bh’s, om maar een voorbeeld te noemen. Daarom worden alleen wat eenvoudige gegevens genoteerd, zoals je geslacht, naam en postcode. De persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen in een database en worden niet aan derden gegeven.

Hoe verdienen spaarsites hun geld?

Alle bedrijven willen hun producten en diensten promoten. Dit kan via reclame op tv of in kranten, maar ook via de mail! Spaarsites ontvangen geld van bedrijven om hun reclame te kunnen rondsturen. Een deel van dit geld komt terecht bij leden als jij, die de reclames lezen en daar betaald voor krijgen! Sommige mensen kopen het product dat in de reclame te zien is, waardoor de bedrijven weer geld verdienen. En zo is de cirkel rond.

Kan ik me ook weer makkelijk uitschrijven?

Ja. Mocht het toch niet bevallen, dan kun je met één muisklik je weer uitschrijven. Er worden dan geen mails meer gestuurd.

Hoeveel geld kan ik verdienen?

Dat is lastig te zeggen, omdat het van veel zaken afhangt. Doe je mee aan één spaarsite of aan meerdere? Ben je net begonnen of ben je al jaren bezig? Ben je er wel of niet actief mee bezig? In het begin verdienen de meeste mensen nog niet zoveel, tot € 1000 per jaar. Maar hoe langer je ermee bezig bent en hoe meer ervaring je hebt, hoe meer geld je zult gaan verdienen. Er zijn mensen die op deze manier een maandinkomen bij elkaar verdienen. Geef dus niet te gauw op als het in het begin even tegenvalt!

 

_______________________________________________________________________________________

Veelgestelde vragen

Geld verdienen met enquêtes

Online geld verdienen met onderzoeken. Hoe werkt dat?

Bedrijven willen graag hun producten en diensten verbeteren. Ze willen graag weten wat mensen interessant vinden. Ze schakelen een onderzoeksbureau in dat het gaat onderzoeken. Er wordt een vragenlijst gemaakt, die de leden van het onderzoekspanel kunnen invullen. Je kunt op je eigen manier meedoen aan de vragenlijsten zoals jij dat wilt. Meestal zijn de vragenlijsten online, maar soms is ook op locatie of per telefoon mee te doen als je dat wilt. Je kunt altijd zelf bepalen of je meedoet aan een onderzoek of niet! Voor elke vragenlijst krijg je punten, die je kunt laten uitkeren naar wens: zoals in geld of in cadeaubonnen. Je hoeft de deur niet uit, dus zo kun je thuis geld verdienen!

Geld winnen met onderzoeken

Bij veel onderzoeksbureaus maken alle leden elke week, maand of kwartaal kans op een geldprijs. En dat is niet mis, want het gaat vaak om € 1000 of zelfs meer. Als je lid bent, maak je automatisch kans op deze geldbedragen. Doe je dus mee met meerdere panels, dan maak je meer kans!

Hoeveel tijd kost het?

Dat hangt ervan af aan hoeveel onderzoeken je meedoet. Sta je bij meerdere bureaus ingeschreven, dan kost het meer tijd maar dan kun je ook meer geld verdienen! In het algemeen duren de vragenlijsten meestal tussen de 1 en 20 minuten. Dit wordt altijd vooraf aangegeven. Hoe langer een vragenlijst duurt, hoe meer je betaald krijgt. En nogmaals: je bent nooit verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen! Je bepaalt zelf aan welke vragenlijst je wel of niet mee wilt doen.

Wat verdient het?

Ook dat is lastig aan te geven. Er kan maximaal € 7 per vragenlijst worden verdiend. Gemiddeld verdien je tussen de €10 – €15 per uur. Dat is meer dan een bijbaan. Hoeveel geld je precies gaat verdienen, hangt van veel zaken af. Doe je mee aan één panel, of aan meerdere? Bij sommige bureaus kun je veel enquêtes invullen, bij andere minder. Ook dat hangt af van je profiel en hoe actief je bent. Doe je mee aan een paar panels, dan zul je enkele honderden euro’s per jaar verdienen. Als je heel actief bent en lid bent van alle panels, dan gaan je verdiensten over de € 1000.
Bij de meeste panels kun je de verdiensten laten uitbetalen op je bankrekening. Sommige panels bieden alleen cadeaubonnen aan, zoals de VVV cheque of bol.com.

Wist je dat… ?

De vragenlijsten zijn niet zomaar opgesteld. Grote bedrijven als supermarkten en banken willen weten hoe zij hun producten en diensten kunnen verbeteren. Ook nieuwsprogramma’s zoals het NOS Journaal en RTL nieuws maken gebruik van opiniebureaus. Misschien herinner je je wel dat rond de verkiezingen vaak Ipsos de peilingen doet. Het is dus serieus werk. Daarom willen de onderzoeksbureaus graag dat hun leden de vragen goed lezen en beantwoorden. Daar wordt op gecontroleerd.

Tips geld verdienen met enquêtes

Tips hoe je meer geld kunt verdienen met online onderzoek, lees je op de pagina handige tips.

 

 

———————————————————-
Heb je meer vragen? Neem dan contact op.

 reclame reclame reclame reclame reclame reclame verdienen verdienen